daisy_medium

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε η Ορχήστρα έδωσε πολλές λαϊκές συναυλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα συμπράττοντας με καταξιωμένους αλλά και νεώτερους ερμηνευτές, τους οποίους παραθέτουμε αλφαβητικά:

Zülfü Livaneli, Arja Saijonmaa, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξια, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Βαλτινός, Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Βαγγέλης Γερμανός, Γλυκερία, Μαρία Δημητριάδη, Δώρος Δημοσθένους, Δούκισσα, Σταύρος Ζαλμάς, Βάσια Ζήλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Ζώη, Ηρώ, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σόνια Θεοδωρίδου, Παντελής Θεοχαρίδης, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αλίκη Καγιαλόγλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Ανδρέας Καρακότας, Αρετή Κετιμέ, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Κίτρινα Ποδήλατα, Χάρρυ Κλυνν, Λάκης  Κομνηνός, Εύα Κοταμανίδου, Γιάννης Κότσιρας, Ανδρέας Κουλουμπής, Αλέξης Κωστάλας, Μαρίζα Κωχ, Υακίνθη Λάγιου, Λάκης Λαζόπουλος, Βασίλης Λέκκας, Σωτηρία Λεονάρδου, Μαίρη Λίντα, Κώστας Μακεδόνας, Νίκος Μακρόπουλος, Μπέσυ Μάλφα, Νατάσα Μανίσαλη, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Ματθαιακάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Βίκυ Μοσχολιού, Ευαγγελία Μουμούρη, Δημήτρης Μπάσης, Μέμος  Μπεγνής, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Νταλάρας, Λίνα Ορφανού, Πέτρος Πανδής, Πόλυ Πάνου, Τζίμης Πανούσης, Μάνια Παπαδημητρίου, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Πάριος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Πέτρου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ναταλία Ρασούλη, Μανώλης Ρασούλης, Αντώνης Ρέμος, Μαρία Ρουσσέα, Διονύσης Σαββόπουλος, Άκης  Σακελλαρίου, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιάννης Σιδηράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Σουλτάτου, Τζούλια Σουγλάκου (σοπράνο),  Πασχάλης Τόνιος, Ζάχος Τερζάκης (τενόρος), Τρίφωνο, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Φέρτης, Ελένη Φιλίνη, Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Φόνσου, Ιωάννα Φόρτη, Λάκης Χαλκιάς, Ρένος  Χαραλαμπίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Χατζής και Δώρα  Χρυσικού.  

mikistheodorakis_orchestra1

                                      Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού, Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, 18/7/2001.

Η Ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε θέατρα (Ηρώδειο, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αρχαίο Θέατρο Εφέσσου, Ρωμαϊκή Αγορά κ.ά.) της πρωτεύουσας και της επαρχίας, σε μουσικές σκηνές  (Γραμμές, Βρούτος, Στον Αέρα, Αίγλη, Μύλος, Τσάι στη Σαχάρα, κ.ά.), σε γήπεδα (Παλαί ντε Σπορ, Ταε-κβον-ντο κ.ά ) και ανοιχτούς χώρους (Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών). Έχει δώσει συναυλίες στο εξωτερικό: στη Γεωργία (Τιφλίδα, Κουταΐσι, Βατούμ), τη Νότιο Αφρική (Πραιτόρια), τη Γαλλία (Παρίσι), την Κύπρο, την Αυστραλία (Darwin, Perth, Adelaide, Melbourne, Sidney), την Νότιο Αμερική (Βραζιλία-Sao Paolo, Αργεντινή-Buenos Aires, Ουρουγουάη-Montevideo), τη Γερμανία (Φραγκφούρτη), την Αίγυπτο (Κάιρο, Αλεξάνδρεια ), τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο. Έχει οργανώσει και λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, σε συνεργασία με συμφωνικές ορχήστρες (Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Εναρμόνια, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Intrarti, Ορχήστρα της Νέας Όπερας της Μόσχας) και χορωδίες (Χορωδία της ΕΡΤ, Χορωδία Μακεδονίας, Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών, Χορωδία Νεανίδων Νίκαιας, Μικτή Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων, Τρίφωνη Μικτή Χορωδία του Καδμείου Ωδείου, Χορωδία της Νέας Όπερας της Μόσχας), συχνά υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

ΣΤΟΧΟΙ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», που στόχο έχει να αναδείξει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη - από τον Μάιο του 1997 μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές λαϊκές συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες της παλιάς και της νέας γενιάς, προάγοντας τοιουτοτρόπως τον ελληνικό πολιτισμό.

Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη και προσπαθεί να το επιτύχει με ποικίλους τρόπους (συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων). Έτσι, συμμετείχε στην παραγωγή των παρακάτω CD:

Το τραγούδι του Νεκρού Αδελφού (2001), με τη Νένα Βενετσάνου, τον Δημήτρη Μπάση και τον Γιάννη Μπέζο, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Η Αγάπη είναι φωτιά (2001), με τον Δημήτρη Μπάση.

Γιάννης Πάριος live στο Λυκαβηττό – Ο Ερωτικός Θεοδωράκης (2001), από τη συναυλία που διοργάνωσε το περιοδικό Δίφωνο τον Ιούλιο του 2001.

Άξιον Εστί – Πνευματικό Εμβατήριο (2002), με τους Γιάννη Κότσιρα, Ανδρέα Κουλουμπή, Ιωάννα Φόρτη και Γιάννη Φέρτη από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 21 Μαΐου του 2001.

Zorba the Greek (2003), μουσική από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας.

Όπως στον Πινόκιο (2003), μια ιστορία βασισμένη στα Τραγούδια για παιδάκια και παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη. Βιβλίο των εκδόσεων Ρωμανός που συνοδεύεται από ομότιτλο CD. 

Αν θυμηθείς τ’όνειρό μου (2004), με τον Αντώνη Ρέμο, μουσική που χρησιμοποιήθηκε για τους τίτλους της ομώνυμης σειράς, σε σενάριο Κάκιας Ιγερινού.

Τα θεμέλιά μου στα βουνά (2008), με τη Γλυκερία (συμμετέχουν ο Πασχάλης Τερζής και ο Δημήτρης Μπάσης).

Η Ορχήστρα μέσα από συναυλίες που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για κοινωνικά θέματα, συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ειρήνη, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ναρκωτικών, τους φυλακισμένους κ.α.


                                                            Orchestra_2012_low

Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" 2012

Εξ ίσου σημαντική είναι η συμμετοχή των συντελεστών της Ορχήστρας σε εκδηλώσεις της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», τα έσοδα των οποίων δόθηκαν για τα παιδιά της Παλαιστίνης: ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος  ερμήνευσαν κύκλους τραγουδιών στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (14/6/02). Το Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και το Άξιον Εστί σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάστηκαν στην Ηετιώνειο Πύλη στη Δραπετσώνα (30/5/03) και στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης  (2/6/03)∙ Συμμετείχαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, με ερμηνευτές τους Γιάννη Κότσιρα, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργο Ματθαιακάκη και Γιάννη Φέρτη.

Το καλοκαίρι του 2003 η Ορχήστρα παρουσίασε ανά την Ελλάδα ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Φέρτη, Κάκια Ιγερινού, Μαρία Σουλτάτου και Παντελή Θεοχαρίδη. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι συναυλίες στη Μακρόνησο (29, 30, 31/8/2003) στην οποία επέστρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά από σαράντα πέντε χρόνια.

Τον επόμενο χρόνο (καλοκαίρι 2004), η Ορχήστρα ετοίμασε ένα αφιέρωμα στη Μουσική και τα Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, με τους Αντώνη Ρέμο, Πέτρο Φιλιππίδη, Νατάσα Μανίσαλη, Γιάννη Σαμσιάρη και Παντελή Θεοχαρίδη, παράσταση που παρουσίασε στην Αθήνα (Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών), τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο, τη Ρόδο, την Κορινθία και την Κυπαρισσία.

Το 2005 ο Μίκης Θεοδωράκης συμπλήρωσε 80 χρόνια ζωής και δημιουργίας, γεγονός που γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα με πλήθος εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχε η Ορχήστρα (είτε ως διοργανώτρια είτε ως μέλος): Τα Τραγούδια του έρωτα και της αγάπης με τους Νένα Βενετσάνου, Δημήτρη Μπάση, Σόνια Θεοδωρίδου, Ζάχο Τερζάκη (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Ρωμαϊκή Αγορά), Canto General σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ως μπαλλέτο από την Εθνική Λυρική Σκηνή, μπαλλέτο Ζορμπάς από την Όπερα της Βουδαπέστης (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού), Από τον Λυρικό Βίο στα Χρόνια της Φωτιάς με τους Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Θεοδωράκη (Αίθριο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), Τα Συμφωνικά (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Λευκωσία Κύπρου). Επαναλήφθηκε η παράσταση Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ολυμπιακό Στάδιο, Ανάβυσσος, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά) και δόθηκαν συναυλίες στην Αρχαία Ολυμπία, τα Χανιά, το Σουφλί, τα Γιάννενα, τις Πρέσπες, τα Γιαννιτσά, τη Βέρροια, τη Χίο και τον Cesmè Τουρκίας.

Το 2006  η Λαϊκή Ορχήστρα πραγματοποίησε  συναυλίες σε 28 Δήμους σε όλη την Ελλάδα (Παλαιό Φάληρο, Πάτρα, Ωρωπός, Βόλος, Ανάβυσσος, Χίος, Δελφοί, Άργος, Έξαμίλια, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Πρέσπες, Χορτιάτης, Δράμα, Γαλάτσι, Πειραιάς, Καλλιθέα, Έδεσσα, Ζεφύρι, Ρέντης, Κορυδαλλός, Ελευσίνα, Τρίκαλα, Περιστέρι, Ζάτουνα). Επίσης, πολύ σημαντική είναι η παρουσία της στο εξωτερικό, όπου πραγματοποίησε περιοδεία στη Λατινική Αμερική με την υποστήριξη του Απόδημου Ελληνισμού και συναυλία στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «ΒΙΤΕ 2006», με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.

Το 2007 η Ορχήστρα πραγματοποίησε 23 συναυλίες σε πολλές πόλεις, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση της Νομαρχίας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της ανακήρυξης των Πρεσβευτών του Ελληνισμού 2007. Η δραστηριότητα στο εξωτερικό συνεχίσθηκε, καθώς ως επίσημη προσκεκλημένη από τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο πραγματοποίησε λαϊκή συναυλία, στο πλαίσιο της τιμητικής βράβευσης του Μίκη Θεοδωράκη από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, παρουσίασε στη Φραγκφούρτη το Άξιον Εστί, ενώ στο πλαίσιο του 21ου International Izmir Festival πραγματοποίησε συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου.

Το 2008 υπήρξε έντονη καλλιτεχνική παρουσία της Ορχήστρας, αφού πραγματοποίησε 28 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Σταθμός της δραστηριότητας υπήρξαν οι μεγάλες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα (Ηρώδειο), Θεσσαλονίκη (Παλαί ντε Σπορ), Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο Τέντα) και Πύργο (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου) για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και την ενίσχυση των  κατοίκων.  Με την αφιλοκερδή  συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και του Λάκη Λαζόπουλου η Ορχήστρα δήλωσε παρούσα στην τεράστια ανθρωπιστική εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι πολιτισμός και κοινωνία διασυνδέονται με άρρηκτους δεσμούς. Την ίδια χρονιά ταξίδεψε δύο φορές στην Κύπρο, μία συμμετέχοντας σε προεκλογική εκδήλωση του ΑΚΕΛ και μία προσκεκλημένη από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την Ημέρα Απελευθέρωσης της Κύπρου. Έδωσε επίσης δύο συναυλίες στην Αίγυπτο σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία, μία στο Κάιρο στο Θέατρο Ήχος και Φως, Πυραμίδες και μία στην Αλεξάνδρεια στο Θέατρο της Όπερας, Sayed Darwish.

mikistheodorakis_orchestra2Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" 2006

Το 2009 η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Ρίτσου με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του με μια μεγάλη περιοδεία 26 συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Η τελευταία δόθηκε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η Κύπρος δεν έλειψε ούτε κι αυτή τη χρονιά από τις δραστηριότητες της Ορχήστρας, που έδωσε το παρών με μία  συναυλία στη Λάρνακα. Ορόσημο στην περιοδεία της Ορχήστρας γα το έτος 2009, η συναυλία της τον Αύγουστο, στο ξεχασμένο μαρτυρικό νησί του Άη- Στράτη. Επίσης, η Ορχήστρα  συμμετείχε στις 15 Οκτώβριου 2009 στα εγκαίνια της νέας αεροπορικής εταιρίας Olympic Air.

Η χρονιά έκλεισε με τη συμμετοχή της Ορχήστρας στη μεγάλη γιορτή του ΓΕΕΘΑ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου  Ευάγγελου Βενιζέλου και όλων των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2010 η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» γιορτάζει τα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με περιοδεία πολλών συναυλιών και αποκορύφωμα την συναυλία που δόθηκε την ίδια ημέρα των γενεθλίων στο Θέατρο Λυκαβηττού (29 Ιουλίου).

Το 2011 και το 2012, τόσο η κρίση όσο και το ΔΝΤ χτύπησαν και την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με αποτέλεσμα να περιορισθούν οι εμφανίσεις της στο ελάχιστο.

Το 2011 πραγματοποιήθηκαν 4 συναυλίες με την Ορχήστρα στο Βραχάτι Κορινθίας, στη Σύρνα Αρκαδίας, στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Ελληνικό.

Το 2012 δόθηκε μία συναυλία στα Μακρίσια Αρχαίας Ολύμπίας και μία συναυλία στο Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το ΚΥΑΔΑ για την συγκέντρωση τροφίμων για τους άστεγους και άπορους συμπολίτες μας. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ

Οι δοθείσες παραστάσεις σε συνδυασμό με τα παρουσιαζόμενα αφιερώματα , αποτελούν προτάσεις πολιτισμού. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι σε πολλές πόλεις πραγματοποιήθηκαν:

- Αφιερώματα στα 10 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη με την παρουσίαση του ορατορίου Άξιον Εστί, του κύκλου τραγουδιών Μικρές Κυκλάδες και Romancero Gitano.

- Αφιερώματα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με την παρουσίαση των κύκλων τραγουδιών Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη, Τα δεκαοχτώ Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας

- Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο με την παρουσίαση ενός προγράμματος  με τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά και θεατρικά θέματα του συνθέτη. Ενδεικτικά,  αναφέρουμε μουσική και τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα όπως: οι ταινίες  Φαίδρα  (1961, Jules Dassin), Ηλέκτρα (1961-62, Μιχάλης Κακογιάννης), ZorbatheGreek (1964, Μιχάλης Κακογιάννης), Ζ (1969 Κώστας Γαβράς), Serpico(1973, Sidney Lumet) και τα θεατρικά έργα Ένας Όμηρος (1962, Brendan Behan), Όμορφη πόλη (1962, Μιχάλης Κακογιάννης), Το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού  (1962, Πέλος Κατσέλης).

- Αφιερώματα στον ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη και αδελφό του Μίκη Θεοδωράκη.

Λαϊκές Συναυλίες με την παρουσίαση ενός προγράμματος αφιερωμένου στα πιο γνωστά λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο με τίτλο Τα τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης είναι μια απόπειρα να αναδειχθεί το ολοκληρωμένο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς συνδέονται τα τραγούδια του συνθέτη με τη συμφωνική μουσική του.

Η σύμπραξη της Λαϊκής Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πεκίνου και τη Χορωδία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Κίνας ξετύλιξαν το μυστικό νήμα που ενώνει αποσπάσματα από έργα λαϊκά, όπως ο Επιτάφιος, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού, το Αρχιπέλαγος, οι Λιποτάκτες και το Ραντάρ, έργα λυρικά όπως οι Μπαλάντες και το Mauthausen, ορατόρια όπως η Κατάσταση Πολιορκίας, έργα συμφωνικά όπως η 3η Συμφωνία, η Συμφωνιέτα, το Adagio και ο Ελικών, μπαλέτα όπως ο Ζορμπάς, ακόμα και άριες από όπερες όπως η Αντιγόνη.

Τέλος, στην περιοδεία στη Λατινική Αμερική (Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες και Μοντεβιδέο) η Ορχήστρα παρουσίασε τα πιο γνωστά λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και αποσπάσματα από το έργο του  Canto General , σε ποίηση του Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda.

Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"

Γιάννης Μπελώνηςπιάνο                βιογραφικό
Θανάσης Βασιλάςμπουζούκι           βιογραφικό

Γιάννης Ματσούκαςμπουζούκι        βιογραφικό
Ξενοφών Συμβουλίδηςόμποε – αγγλικό κόρνο - φλογέρες   βιογραφικό
Βαγγέλης Κονταράτοςκιθάρα         βιογραφικό
Αρτέμης Σαμαράςβιολί, βιόλα          βιογραφικό
Λευτέρης Γρίβαςακορντεόν            βιογραφικό
Σταύρος Καβαλιεράτοςμπάσο        βιογραφικό
Νίκος Σκομόπουλοςντραμς           βιογραφικό
Στέφανος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδηςκρουστά   βιογραφικό

Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη
Συντονισμός και υπεύθυνη οργάνωσης & παραγωγής : Sophie Hayes
Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Σγουροπούλου
Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης, Σάκης Καρασαρίνης
Χειριστής προβολικών: Βασίλης Αζίσης

Διεύθυνση: Δικαίου 10-12, 117 41 Αθήνα
Τηλέφωνα:
(+30) 210 9200260, fax (+30) 210 9241362
E-mail: 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

daisy_medium

Search