Έργο

Λαϊκή Συναυλία

Χώρα

Αίγυπτος

Πόλη

Κάιρο, Αλεξάνδρεια

Τόπος

Κάιρο - Πυραμίδες, Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 / Αλεξάνδρεια, 
Σαιέντ Νταρουίς, Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Οργάνωση

Ελληνική Πρεσβεία Καΐρου & Όπερα Καΐρου

Ερμηνευτές

Ηρώ, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Υακίνθη Λάγιου, 
Μαρία Βλάχου, Ειρήνη Σακκαλή

Ημερομηνία Έναρξης

09/06/2008

Ημερομηνία Λήξης

16/06/2008

 

πίσω στις δραστηριότητες εξωτερικού

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΪΡΟΥ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κάιρο 12 Ιουνίου 2008 Θέατρο «Ήχος και Φως» Πυραμίδες
Αλεξάνδρεια 14 Ιουνίου 2008 Θέατρο «Σάγιεντ Νταρουϊς»

Μια βραδιά με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος « Η Ελλάδα γιορτάζει την Όπερα Καΐρου» και μετά την επιτυχία της πρώτης συναυλίας του προγράμματος αυτού, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Πρεσβεία της Ελλάδος και η Όπερα του Καΐρου οργανώνουν μουσική συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997.

Η μοναδική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένη από την Γλυκερία, την Ηρώ και τον Παναγιώτη Καραδημήτρη προαναγγέλλουν μια όμορφη βραδιά στην αγκαλιά της Σαχάρας στους πρόποδες των Πυραμίδων και υπό το βλέμμα της ιστορικής Σφίγγας.

Το ίδιο όμορφη αναμένεται να είναι και η βραδιά στην ιστορική πόλη της Αλεξανδρείας όπου η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο παλαιότερο θέατρο της Αιγύπτου, ένα κόσμημα του 19ου αιώνα, το Χεδιβικό θέατρο Μοχάμετ 'λι, που σήμερα φέρει το όνομα του πρωτοπόρου αιγυπτίου μουσικοσυνθέτη «Σάγιεντ Νταρουίς».

Η συναυλία πραγματοποιείται με την χορηγία της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας «Hellenic Aid» του Υπουργείου Εξωτερικών, της Aegean Airlines,της εταιρίας Alapis και της Τράπεζας Πειραιώς.

Κάιρο, 26 Μαΐου 2008
Ελληνική Πρεσβεία - Πολιτιστικό Τμήμα


Διαβάστε δημοσίευμα για την συναυλία στην Αίγυπτο

Search