daisy_medium
Την επιστολή αυτή μου την έστειλε η Λητώ Καρνέζη, η κόρη του δεξιοτέχνη στο μπουζούκι και πολύ αγαπημένου συνεργάτη του πατέρα μου.

Της ζήτησα την άδειά της να τη δημοσιεύσω.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή σας μέρα.

Με αγάπη,
Αθήνα

 

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Μαργαρίτα γεια σου.

Ελπίζω να έλαβες κάποιο μήνυμα που σού έστειλα από το βίντεο που μου είχες στείλει. Εκείνο που έχω να σου πω και εγώ κατά την δική μου άποψη έχεις ένα πολύ έξυπνο πατέρα με κρίση μεγάλη και είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και η ιστορία που έχει γύρω από την πολιτική του και οι θέσεις και οι απόψεις του δείχνουν ένα σοβαρό άνθρωπο με αγώνες αντιστασιακούς που έχει κάνει και στο παρελθόν όταν ήταν νέος επί δικτατορίας όπως και εσύ γνωρίζεις και έζησες εκείνα τα χρόνια. Εγώ δεν τα θυμάμαι γιατί τότε ήμουν παιδί μικρό και αμυδρά την θυμάμαι όταν πήγα στο δημοτικό σχολείο το έτος 1973 που θυμάμαι περνούσαν από το Γουδί και τα άκουγα τα τανκς κάτω από το σπίτι μου τα πρωινά και ενώ κοιμόμουν. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Έζησα εποχές του πολυτεχνείου και μετά που μεγάλωνα που έπεσε η χούντα και τα μεταπολιτευτικά χρόνια από το 1974 και έπειτα και τό έτος 1980 το οπoίο ήρθε στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Παπανδρέου όπου τότε η Ελλάδα άλλαζε κάπως και πολύς κόσμος τον πίστεψε και τον ψήφιζε και τον ήθελαν εδώ στην Ελλάδα και πολύς κόσμος τακτοποιήθηκε σε εργασίες τους στο δημόσιο κυρίως και άλλα πολλά όπως θα ξέρεις. Τέλος πάντων άλλη ιστορία και με εκείνον η μετά Παπανδρεϊκή εποχή έληξε κάποτε και εδώ σε αυτόν τον τόπο τον προδομένο τόπο και φτωχό λαό. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα κρίμα που και εγώ γεννήθηκα σε αυτή την χώρα και η χώρα αυτή δε μου έδωσε τίποτα παρόλα όσα και εγώ έκανα για μένα όταν ήμουν μαθητευόμενη σε κάποιες σχολές στην Αθήνα είμαι της δευτεροβάθμια εκπαίδευσης και κάποιων τεχνικών σχολών των Αθηνών τα πήγα καλά και παρόλο που ήταν και δύσκολα μαθήματα κατάφερα και τα πέρασα αλλά από εργασία τίποτα δεν έγινε για μένα δεν υπάρχουν μου λένε και είμαι άνεργη και εγώ τώρα όπως πολύς κόσμος.

Εντάξει τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή εδώ στην Ελλάδα δύσκολα και να μην πω τίποτα άλλα. Για άλλους έγιναν κάποια πράγματα στον τομέα εργασίας και για μένα τίποτα. Άστα να πάνε είναι. Ας έχω την υγεία μου όσο και εγώ την έχω και όπως ζήσω και εγώ εδώ. Αυτά στα αναφέρω έτσι για να ξέρεις και εσύ κάτι για μένα. Είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου καλά τα έχω αλλά με τον πιο πολύ κόσμο δεν τα έχω καλά. Σε όσους κάνω και όσους δεν κάνω δεν με νοιάζει. Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι και κακοί.

Εύχομαι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν να κυβερνηθεί η χώρα με τις όποιες συνθήκες είναι αυτές το κακό έχει παραγίνει και δεν πάει άλλο. Δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει σε αυτόν τον τόπο και που το πάνε κάποιοι άστους να πάνε. Χαμένοι είναι και άχρηστοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον λαό έτσι έχει αποδειχτεί ως τώρα αυτοί που είναι ικανοί δεν τους ψηφίζει ο κόσμος δεν θέλουν να δουν να καλυτερεύουν τα πράγματα για άλλους και γενικά για τον τόπο αυτόν. Έτσι δεν είναι;

Όσο για τον μπαμπά σου τον εκτιμώ πολύ και τον έχω για έναν ικανό άνθρωπο και ίσως αν ήταν νέος να μπορούσε και αυτός να είναι στην ενεργό δράση ως πολιτευτής και να έκανε για την Ελλάδα πολλά πράγματα τώρα ίσως δεν μπορεί αλλά το τι συμμετέχει και εκείνος με τον λόγο του και τους τα λέει για όλους και για όλα καλά κάνει.

Να του πεις χαιρετισμούς από μένα και την οικογένεια Καρνέζη.

Εντάξει;

Σε χαιρετώ.
ΛΗΤΩ ΚΑΡΝΕΖΗ

Search