ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014,16:30
Βραχάτι.
Μαζί με τη Βάλια που περιμένει τον Μίκη και την Leo, που ακόμα συγυρίζει.

Ζάτουνα, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, αργά το βράδυ κάτω απόν το τεράστιο πλατάνι, μπροστά στην όμορφη εκκλησία της Παναγίας και στο σχολείο μας που τώρα στεγάζει το Μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης". Οι καρέκλες προστατευμένες κάτω από τα κλαδιά του απέραντου δέντρου ήταν γεμάτες θεατές. Μυσταγωγία.
Μετά τη συναυλία, ανέβηκα στο παταράκι να μιλήσω στον κόσμο για το Μουσείο και πως πρέπει να σωθεί! Ίσως είπα παραπάνω απ' ότι έπρεπε, ως συνήθως, συγχωρέστε με... Αλλά μ' άκουσαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας και ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ! Ήταν ο κος Ρέπας και ο κος Πετρουτζής, οι καλοί άνθρωποι του Μουσείου, Πρόεδρος, κλπ! Να είναι καλά που μας κάλεσαν. Είμαι και εγώ μέλος του Μουσείου μας! Ήταν ο αδελφός μου, ο Γιώργος, που ζήσαμε μαζί παιδιά τότε στη Ζάτουνα και συναντήσαμε λίγο πριν τη συναυλία μας στο καφενείο, στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, τον ξανθό Μήτρο!

¨Ήσουν πολύ κοντός βρε Μήτρο¨ του είπα!

¨Δημήτρη με φωνάζουν τώρα! Εσύ ήσουνα πολύ ψηλή, με κατάξανθα μακριά σγουρά μαλλιά που έπεφταν, να, στους ώμους σου!¨ και έκανε κάπως το χέρι του στον αέρα από πάνω προς τα κάτω και φανταζόμουνα, θυμήθηκα τα μακριά, σγουρά μαλλιά μου!

Ήτσν και τα παιδιά μου, ο Μίκης και η Βάλια, ο Στέφανος ως μουσικός της ορχήστρας. Ήταν και ο Αλέξανδρος με την Ειρήνη. Ο Άγγελος είχε και αυτός τα γενέθλιά του, την ίδια μέρα με τον παππού Μίκη! 29 Ιουλίου...

Η νύχτα ήταν αληθνά μαγική!

Search