daisy medium

 

 

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8:30 μ.μ.

90 Xρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Στον Κήπο του Μεγάρου

 

To Mέγαρο γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει και πάλι τη συναυλία της 29ης Ιουλίου στον Κήπο, την οποία αγκάλιασε με ενθουσιασμό το κοινό, αυτό το καλοκαίρι. Ένα αφιέρωμα σε κοσμαγάπητα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη που σιγοψιθύρισαν χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας αλλά και σε μακρινές γωνιές της υφηλίου. Σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή για τα 90χρονα του Μίκη θα τραγουδήσουν η Ελένη Βιτάλη, ο Bασίλης Λέκκας και η Μπέττυ Χαρλαύτη. Μαζί τους, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Το οικουμενικό μήνυμα της μουσικής τού πολυδιάστατου έλληνα δημιουργού, ο οποίος γεννήθηκε στη Χίο το 1925, παραμένει πάντοτε επίκαιρο και έχει γνήσια λαϊκό χαρακτήρα. Τα τραγούδια του Mίκη, που καθόρισαν τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα, αγγίζουν ταυτόχρονα, μέσα από τον πηγαίο ανθρωπισμό του δημιουργού τους, ευαίσθητες χορδές των λαών του κόσμου αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι τους στη συλλογική μας συνείδηση.

Η αξία του Μίκη Θεοδωράκη ως συνθέτη έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο από κριτικούς αλλά και κυβερνήσεις ξένων χωρών, κυρίως, δε, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, έναν λαό που, μέσα από τη μουσική του σπουδαίου δημιουργού εξέφρασε τη χαρά και τη λύπη του, την απογοήτευση και το θυμό του, την εθνική του περηφάνια και κάποτε τoν εθνικό του μαρασμό.                                                                                                                              

Σ’ αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι διάρκειας δύο ωρών, θα ακουστούν τραγούδια που συντροφεύουν τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας όλα αυτά τα χρόνια: «Όμορφη πόλη», «Φαίδρα», «Δρόμοι που χάθηκα», «Είμαστε δυο», «Κράτησα τη ζωή μου», «Μέρα Μαγιού», «Το παλικάρι έχει καημό», αποσπάσματα από το Άξιον εστί κ.ά.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μ. Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του, το οποίο επιχειρούν να αναδείξουν με ποικίλους τρόπους (συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις). Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έχει δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες της παλιάς και της νέας γενιάς, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και προάγοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα

Χορηγός συναυλιών στον Κήπο

Mε την υποστήριξη   

Προπώληση εισιτηρίων: 10,00 €

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12,00 €

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

www.megaron.gr

Επίσης:

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 
Κατεβάστε εδώ το δελτίο τύπου

Search