daisy medium

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 16:00.
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ‘’ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ’’ ΣΤΗ ΝΕΤ

Η Μπήλιω Τσουκαλά συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη και μιλούν για τα παιδικά του χρόνια, τη μουσική και τα τραγούδια του, τη σχέση του με την πατρική του οικογένεια, τις μνήμες του και τις πολιτικές του ανησυχίες....

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε μια εκ βαθέων συνομιλία, ανασύρει μνήμες, αναπολεί στιγμές, σχολιάζει τις πολιτικές του χθες και του σήμερα, δηλώνει την αγάπη του για την Ελλάδα, μιλάει για την έμπνευση και τη μουσική και ερμηνεύει με τη ζεστή του φωνή τραγούδια που τον σημάδεψαν.

Ακόμα, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Χρήστου Τσιαμούλη συναντιόνται σε έναν μουσικό οδοιπορικό με τίτλο «Ταξίδια» που περιλαμβάνει τραγούδια που ακολουθούν τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης, με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, που ξεκινά από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, και ταξιδεύει στους τόπους που έζησε όπως η Χίος, η Λέσβος, η Σύρος, τα Γιάννενα, το Αργοστόλι, η Πάτρα, ο Πύργος, η Τρίπολη, η Νέα Σμύρνη, η Ικαρία, η Μακρόνησος, η Κρήτη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Βασίλης Λέκκας, η Καίτη Κουλλιά και ο Χρήστος Τσιαμούλης σολίστ παραδοσιακών οργάνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΕΚΠΟΜΠΗΣ ‘’ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ’’

Η εκπομπή που αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές στην Ελλάδα, αλλά και τον Απόδημο Ελληνισμό, θα τους κρατά συντροφιά κάθε Κυριακή απομεσήμερο με ένα δίωρο γεμάτο από πρόσωπα του πολιτισμού, ιστορίες, αναμνήσεις και μουσικές. 

Η εκπομπή «Εχει Γούστο ...την Κυριακή» με την Μπήλιω Τσουκαλά θα συμπυκνώνει τις συναντήσεις ανθρώπων που διέγραψαν την δική τους πορεία στην πολιτισμική ιστορία αυτού του τόπου, μέσα από αφηγήσεις, εξομολογήσεις, αναπάντεχες αναδρομές στη μνήμη, αλλά και ξαφνιάσματα του παρόντος, αφού η πολιτιστική επικαιρότητα θα είναι και πάλι βασικός γνώμονας της εκπομπής. 

Το «Εχει Γούστο» ... την Κυριακή» αναδεικνύει την Ελλάδα της δημιουργίας, μέσα από τους ανθρώπους και το έργο τους, κρατώντας συντροφιά το απομεσήμερο της Κυριακής με ζωντανή μουσική και καλεσμένους στο πλατό, δίνοντας το στίγμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας που όλοι έχουμε ανάγκη σήμερα. 

Περιγραφή επεισοδίου

Τον Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενεί η Μπήλιω Τσουκαλά στην εκπομπή «Έχει Γούστο ….την Κυριακή» 
Μαχητής της ζωής, αγωνιστής, ο Μίκης Θεοδωράκης, σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του, ξετυλίγει το νήμα της ζωής του, αφήνεται στις μνήμες του και εξομολογείται για πρώτη φορά , στη Μπήλιω Τσουκαλά, όλα όσα σημάδεψαν την προσωπική, πολιτική και μουσική του ζωή. 
Πως γνώρισε τη γυναίκα του Μυρτώ; Ποια ήταν τα βιώματά του μέσα στην συνεχώς μετακινούμενη από τόπο σε τόπο, πατρική του οικογένεια; Ποιοι ήταν οι δεσμοί με τον πατέρα του και τον αδελφό του Γιάννη; Τι σημάδεψε τη σχέση του με τα παιδιά του; 
Και η πολιτική; Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για τα χρόνια της εξορίας, το ρόλο που έπαιξε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, για τις μεγάλες προσωπικότητες που γνώρισε, και δεν διστάζει να ασκήσει κριτική σε πολλούς από τους νεώτερους ηγέτες της σύγχρονης πολιτικής μας σκηνής. Καταθέτει τη δική του ανάλυση για την κρίση που περνάει ο τόπος και εξηγεί με γεωπολιτικούς όρους το γιατί και το πώς φτάσαμε ως εδώ. 
Όσο για τη μουσική; Ο Μίκης Θεοδωράκης, θυμάται τα πρώτα του βήματα, μιλά για την έμπνευση και πως αυτή καταγράφηκε στο έργο του, συγκινείται όταν στο μυαλό του έρχονται οι συζητήσεις του με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Ρίτσο. 
Με μια σκέψη εναργή κι ένα λόγο κριτικό, ο Μίκης Θεοδωράκης, μεταφέρει στη Μπήλιω Τσουκαλά εικόνες τους χθες, μιλά για το σήμερα και μας προτρέπει να τον θυμόμαστε «Ωραίο σαν Έλληνα». 

Search